Maak kennis met onze teamleden

Lieke Voskuilen - Reijnders Leerkracht 1-2A Lieke startte bij ons in 2005. Ze vindt het erg fijn om met de kinderen te lezen, omdat je ze in groep 3 zulke grote sprongen ziet maken. Ook natuurlessen geeft ze graag. Kinderen kunnen zich zo heerlijk verwonderen over dingen die wij gewoon vinden... In haar vrije tijd leest ze graag een spannend boek of wandelt ze in de natuur. Maar het allerliefst speelt en ravot ze met haar dochters.
Chantal van Andel Leerkracht 1-2A & 1-2D
Een vrolijke boel gaat het worden in de groep van Chantal. Het liefst doet ze namelijk iets met muziek. Zingen met de gitaar bijvoorbeeld of lekker dansen. Wat haar het meest blij maakt? Dat zijn de grappige uitspraken waarmee kinderen haar altijd weer weten te verrassen. In haar vrije tijd wandelt ze graag met haar hond of staat ze in de keuken om lekker te koken en te bakken. Jezelf blijven, je eigen kwaliteiten herkennen en gebruiken voor goede dingen. Dat is wat ze het allerbelangrijkst vindt om aan haar kinderen mee te geven.
Priscilla Hupsel Leerkracht 1-2B Priscilla is alweer sinds 2000/2001 aan ons verbonden. De kinderen maken haar het meest gelukkig met een lach. Dat ze positief in het leven leren staan, is wat ze hen het liefste meegeeft.  In haar vrije tijd leest ze graag of gaat ze graag naar een concert.
Isabel Paz Vilela Leerkracht 1-2C & kleutercoördinator Isabel werkt sinds 2011 op onze school. Ze geeft het liefst dans, zang & drama. Niet vreemd, want dit is ook haar eigen favoriete vrijetijdsbesteding. Kinderen maken haar het meest blij als ze lief zijn voor elkaar en natuurlijk met een knuffel of een zoen! Ze geeft de kinderen graag mee dat iedereen bijzonder is en een talent heeft. En vindt dat elk kind zich vrij moet voelen om zichzelf creatief te uiten. 

Daniëlle Riegman Lio (leerkracht in opleiding) 1-2C
Daniëlle zit in het 4e jaar van de Academische Pabo. Ze is gefascineerd door geschiedenis en vond het als kind al geweldig om verhalen te horen over ridders, de oude Grieken, jagers en verzamelaars. Thematisch werken met alle verhalen die daarbij horen is haar dan ook op het lijf geschreven. Jonge kinderen zien de wereld vanuit een heel ander perspectief en ze vindt het mooi om daar een kijkje in te krijgen. In haar vrije tijd leest ze heel erg veel (vooral Harry Potter!) en ze reist graag naar de U.K. om boeken te kopen, te genieten van de mooie natuur en oude kastelen te bezoeken.
Angelique Smit Leerkracht 1-2D Nadat Angelique in 2003 bij de instroomgroep mocht opstarten, heeft ze onze school niet meer verlaten. Voorlezen is één van haar favoriete bezigheden in de klas. De enthousiaste manier waarop haar kleuters de wonderlijke wereld om zich heen ontdekken en ervaren maakt haar heel blij. Dat doet ze zelf ook het liefst: genieten van alles wat het leven zo mooi maakt.
Samantha Kop Leerkracht 1-2 (groep nog onbekend)
Samantha werkt bij ons sinds januari 2015. Het liefst geeft ze geschiedenis, rekenen of taal. Kinderen maken haar het meest blij met hun enthousiasme en spontane en onverwachte acties. De fantasie van kleuters vindt ze heerlijk en er gaat natuurlijk niks boven een knuffel of een mooie tekening. In haar vrije tijd sport ze graag, waaronder paardrijden, wandelt ze met haar hond of kijkt ze gewoon lekker een filmpje. Wat ze haar kinderen het liefst meegeeft? Plezier! En de instelling ‘dat kan ik niet, bestaat niet!’
Claudia Wouwenberg - Brands Leerkracht 3A
Al 22 jaar is Claudia werkzaam in het onderwijs, waarvan al 18 bij ons op school. Ze is een groep 3-juf in hart en nieren en geniet van de snelheid waarmee leerlingen zich in hun jonge jaren ontwikkelen. In augustus komen ze binnen als 'net kleuter af' en met kerst kunnen ze allemaal al lezen! "Veilig leren lezen" vindt ze dan ook de leukste les om te geven. Regelmatig zet ze bewegend leren in om de lessen nog leuker en zinvoller te maken. Kinderen zelfvertrouwen geven, weerbaar maken en op een fijne manier met elkaar om leren gaan ziet ze als een voorwaarde om optimaal te kunnen leren.  In haar vrije tijd houdt ze ervan om weekendjes weg te gaan, aan yoga te doen en met haar twee zoontjes te spelen.
Catharine Franken Leerkracht 3A Al 25 jaar zit ze in het vak, Catharine. We zijn blij deze gepassioneerde juf 2 jaar geleden in ons team te hebben mogen verwelkomen. Samen met haar man en 2 dochters is ze een echte fan van sprookjes en verhalen. Ze komen dan ook meerdere keren per jaar in de Efteling en Disneyland Parijs om de magie op te snuiven. Voor het derde jaar op rij gaat ze aan de slag met de nieuwe versie van Veilig Leren Lezen. Iets wat ze ontzettend inspirerend vindt. Zelfs na bijna 18 jaar ervaring in groep 3 blijft het voor haar een eer om het wonderlijke proces van het leren lezen te mogen volgen!
Eva van Eekelen Leerkracht 3B
Rekenen. Dat is wat Eva het liefst aan haar kinderen geeft. Ze geniet er vooral van om ook zónder het werkboek leuke uitdagende lessen te creëren. Ze houdt van de puurheid van kinderen zoals je die vaak ziet in de onderbouw. En van de momenten dat kinderen een overwinning behalen als ze veel geoefend en doorgezet hebben. Brabantse gezelligheid is niet weg te denken uit haar leven en haar vriend en vriendinnen zijn dan ook erg belangrijk voor haar. Ook houd ze van voetbal en speelt of bekijkt ze graag een wedstrijd.

Mandy de Ruijter Leerkracht 3B Mandy kwam in schooljaar 2012-2013 als juf naar onze school. Ze geeft het liefst rekenen en vindt het heerlijk om te zien als kinderen leuk met elkaar omgaan en elkaar helpen. Dat kinderen leren om hun best te doen, zodat ze zich zo veel mogelijk binnen hun eigen capaciteiten kunnen ontwikkelen, vindt ze het allerbelangrijkst. In haar vrije tijd winkelt ze graag, speelt ze voetbal en doet ze leuke dingen met vrienden en familie.
Yris Wennekes Leerkracht 4A Yris is augustus 2016 gestart bij ons op school. Ze vindt het heerlijk om veel te vertellen en kinderen te verwonderen tijdens lessen wereldoriëntatie. Ook geniet ze er erg van om kinderen te zien groeien op taal-⁠ en rekengebied en samen plezier te hebben in de klas met een grapje, spelletje of dansje tussendoor. In haar vrije tijd danst en tekent ze onder andere graag en ze is erg reislustig. Zo woonde en werkte ze voor ze bij ons startte een half jaar in Australië.
Juliette Heeremans Leerkracht 4B Gek op Disney is ze, Juliette. De kinderen in haar klas kunnen dan ook een mooie stapel Donald Ducks tegemoet zien. Wellicht dat ze nog eens van pas komen bij de vakken taal en spelling of geschiedenis, want die geeft ze het liefst. Wat haar het meest blij maakt? Dat zijn zonder twijfel de woordjes 'hé! Ik snap het!' Dat moment dat kinderen zich realiseren dat ze iets onder de knie gekregen hebben. En dat ze lekker in hun vel zitten natuurlijk. In haar vrije tijd gaat Juliette het liefst de deur uit. Dingen ondernemen. Maar tegen een dagje luieren in de tuin zegt ze ook geen nee. 
Lois Bierhuizen Leerkracht 5 Lois heeft de afgelopen drie jaar met veel plezier gewerkt in de groepen 1/2 en 6. Dit schooljaar ontfermt ze zich over groep 5. Liefst oefent ze de lesstof spelend en bewegend met haar kinderen. Niks zo belangrijk als plezier hebben tijdens het leren! Maar ook daarbuiten is het belangrijk dat de sfeer goed is. Dat er gelachen en ontspannen kan worden tussen het harde werken door. Daarom ziet ze graag dat de kinderen het fijn hebben met elkaar en dat ze goed kunnen samenwerken. Naast haar werk is ze vaak sportief bezig. Ze speelt hockey en ze danst. Daarnaast maakt ze graag een mooie reis en houdt ze ervan te genieten van de natuur en de zon.
Rianna van der Burgh Leerkracht 5/6 Rianna kwam ons team versterken in 2009. Haar lievelingsvakken? Dat zijn rekenen en … de pauze! Want dan kan ze heerlijk voorlezen uit een spannend boek. Het meest blij wordt ze van de glimlach van de kinderen. De glimlach die ze laten zien als ze plezier hebben of iets nieuws hebben geleerd. Of als iets eindelijk gelukt is, nadat ze het heel vaak opnieuw hebben geprobeerd. In haar vrije tijd kroelt ze het liefst met haar twee kinderen Aron en Noor en bakt ze de meest fantastische taarten. Haar motto? ‘Niets is lastig!’
Alyssa Onink Leerkracht 5/6 Alyssa voegde zich in 2014 bij ons team. Ze vindt het heerlijk de kinderen uit te dagen met moeilijke sommen en te puzzelen met cijfers. Maar ook bij de creatieve vakken pakt ze graag uit. Wat haar dag maakt? Al die ’oe, aa en oh!’ momenten waarmee kinderen laten merken dat ze iets eindelijk snappen. En als ze tonen dat ze respect voor elkaar hebben en elkaar waarderen om wie ze zijn. Want dat is toch wel het meest belangrijke wat ze hen wil meegeven. Haar vrije tijd brengt Alyssa liefst door met haar vriend en haar dochtertje. Lekker wandelen met de hond of een dagje dierentuin. Als het maar gezellig is.
Danielle Snikkers Leerkracht 6 Danielle startte eind 2009 bij ons op school. Het liefst geeft ze de vrije lessen, waarin ze de tijd heeft om met de kinderen echt in gesprek te gaan over een specifiek onderwerp. Het meest blij maken kinderen haar als ze zich vrij voelen om zich te uiten. Als ze durven te zeggen wat ze denken en voelen. Dat is dan ook het belangrijkste wat ze haar kinderen tijdens hun tijd op de basisschool wil meegeven. In haar vrije tijd geniet ze het meest wanneer ze niets hoeft en de dag laat komen zoals hij komt.
Hester Oorbeek Leerkracht 6 & Plusklas Hester is aan onze school verbonden sinds oktober 2015. Ze wordt er erg blij van als ze ziet dat kinderen groeien in hun prestaties. Iets wat ze in haar ogen het beste kunnen doen door hun eigen talenten in te zetten. Als kinderen op hun eigen manier en in hun eigen tempo kunnen groeien, staan ze pas echt in hun kracht. In haar vrije tijd leest, zwemt en snowboardt ze graag. Ook is ze betrokken bij de kerk. Ze vindt het belangrijk haar kinderen een open houding mee te geven. Niet alleen tegenover anderen, maar ook tegenover zichzelf.
Frannie de Reuver Leerkracht 7 Frannie startte bij ons in 1996 en heeft sindsdien al veel klassen gezien. Bij de kleuters genoot ze intens van het voorlezen en vertellen van sprookjes. In de bovenbouw van de afwisseling in vakken. Maar waar ze ook staat, pas echt tevreden is ze als ze de kinderen hoort zeggen: ‘Oh, nu snap ik het!’ In haar vrije tijd fotografeert ze graag, leest ze, maakt tassen, reist en geniet van het simpelweg lekker thuis zijn met haar gezin. 
Saskia Zwartbol Leerkracht 7 Saskia geeft sinds 2007 les op onze school. In haar vrije tijd zingt en schildert ze graag en ze is er van overtuigd dat creativiteit de sociaal-emotionele ontwikkeling ondersteunt. Geen wonder dat ze zingen en toneelspelen de leukste vakken vindt om te geven. Ze hoopt dat de kinderen uit haar lessen meenemen dat ze altijd in zichzelf mogen geloven.
Demi Zuur Leerkracht 7/8 Oude liefde roest niet. En daar weet Demi alles van. Als kind zat ze zelf op de Van Brienenoordschool. Haar goede herinneringen brachten haar tot twee mooie stagejaren en in september 2017 trad ze toe tot ons vaste team. Nu is ze collega van haar oude meesters en juffen. Het liefst geeft ze spelling en taal. Zelf dol op Nederlands, vindt ze het heerlijk kinderen hierin te laten groeien. Het is haar overtuiging dat je met hard werken heel ver kunt komen, en dat geeft ze haar kinderen dan ook dagelijks mee. In haar vrije tijd shopt ze graag en gaat ze het liefst op wintersport.
Anouk Overbeeke Leerkracht 7/8 Anouk is sinds 1 juni 2017 werkzaam bij ons op school. Toen ze zelf in groep 3 zat, riep ze al dat ze juf wilde worden. En dat is nooit meer veranderd. Het liefst geeft ze rekenen, maar ook in het voorlezen van boeken heeft ze veel plezier. In haar vrije tijd spreekt ze graag met vrienden en vriendinnen af en doet ze aan jumpingfitness. Daarnaast vindt ze het leuk om samen met haar vriend verre reizen te maken. Haar reiservaringen en foto's neemt ze met veel enthousiasme mee in haar onderwijs. 
Larissa de Boer Leerkracht 8 Larissa voegde zich bij ons in maart 2017. Ze vindt het heerlijk om kinderen kennis te laten maken met de wereld om hen heen en om ze er vooral voor te enthousiasmeren. Het is dan ook geen verrassing dat ze het liefst aardrijkskunde, geschiedenis en natuur geeft. En dat ze veel van reizen houdt. Haar vrije tijd brengt ze daarnaast graag door met vrienden en familie en ze doet fanatiek aan crossfit en tennis. Waarmee de kinderen een lach op haar gezicht toveren? Als ze haar laten zien dat ze trots zijn op zichzelf. 
Wim Jansen Leerkracht 8 Het langst verbonden aan onze school is Wim. Sinds 1990 heeft hij in verschillende functies gewerkt en is hij veel van de school en de kinderen gaan houden. Hij vindt het belangrijk om hen een brede belangstelling voor het leven en de wereld mee te geven. In zijn vrije tijd doet hij veel aan krachttraining en leest hij over zijn lievelingsvak geschiedenis. Ook reist hij graag… vooral met treinen en trams.
Jacqueline Philippen Leerkracht Plusklas Jacqueline is van huis uit ontwerper (industrieel, user experience, multimedia) en kerndocent communicatie- en multimediadesign aan de Hogeschool Rotterdam. Ze is aan onze school verbonden als ouder en als bestuurslid en vindt het erg belangrijk dat kinderen goed, passend en vooral stimulerend onderwijs krijgen. Ze is van mening dat docenten, ouders en leerlingen samen de school maken. Vanuit deze overtuiging en haar ervaring als leerkracht neemt zij dit schooljaar samen met Hester de verantwoordelijkheid voor de Plusklas op zich.
Femke de Groot Gymdocent Femke is dit schooljaar gestart als nieuwe vakleerkracht gymnastiek. Van groep 1 t/m groep 8, in haar gymzaal ziet ze alle leeftijden voorbij komen. Heerlijk vindt ze het om de kinderen samen te zien sporten met een lach op hun gezicht. Want plezier in bewegen, dat is het allerbelangrijkste wat ze hen tijdens hun jaren op de Van Brienenoordschool wil meegeven. In haar vrije tijd doet ze aan korfbal, reist ze graag naar andere landen en brengt ze haar tijd regelmatig door met vrienden en familie. 
Gitte Aerden Intern begeleider Gitte ontfermt zich sinds 2016 over met name onze zorgleerlingen. Ze treedt op als verbinder tussen interne en externe zorg, ouders, leerkrachten en het kind. Wat haar de meeste voldoening geeft? Als kinderen voor wie het niet altijd even gemakkelijk is, toch een mooie groei weten door te maken. Als ze met plezier naar school gaan en zich laten verrijken door nieuwe ervaringen. De open sfeer op onze school biedt hiervoor een goede basis vindt ze. In haar vrije tijd zwemt Gitte graag en ze geniet ervan tijd door te brengen met vrienden. 
Miranda van Seters Leerkracht ondersteuning Miranda is sinds 2001 verbonden aan de Van Brienenoordschool. Het is haar taak om zowel kinderen als leerkrachten te begeleiden, met name in de groepen 3. Het moge duidelijk zijn dat ze dan ook het meest blij wordt wanneer ze ziet dat een kind (weer) gelukkig is. In haar vrije tijd leest ze graag en houdt ze ervan gezellige dingen te doen met haar gezin.
Henny Le Large Leerkracht ondersteuning Henny is al sinds 2002 aan ons verbonden en geniet erg van de fijne sfeer op de Van Brienenoordschool. Ze ondersteunt de groepen 4, kinderen met dyslexie en vervangt af en toe de leerkracht. Ze wordt er blij van als kinderen weer plezier krijgen in rekenen, lezen of taal. In haar vrije tijd werkt ze het liefste in de tuin.
Irene Baljon Leerkracht ondersteuning Irene werkt al sinds 1995 op de Van Brienenoordschool. Ze begeleidt kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Kinderen maken haar erg blij, en zeker als ze ziet dat ze zich prettig voelen op school. In haar vrije tijd kookt ze graag en nog liever eet ze het daarna op! Het hele jaar komt ze op de fiets naar school, 30 kilometer per dag! Fietsen is dan ook iets wat ze graag doet. Daarnaast leest ze veel.
Yvonne van de Velden Administratie Yvonne ondersteunt sinds 2010 het bestuur, doet de administratie, verwerkt de post, beantwoordt de telefoon,  beheert de gebouwen... Kortom, een onmisbare spin in ons web. De kinderen zijn voor haar de krenten in de pap. Ze wordt er erg blij van als ze ze hoort spelen en lachen op het schoolplein. In haar vrije tijd speelt ze graag met haar kleinkinderen en is ze het liefst buiten. In de tuin of op een zonnige dag aan het strand.
Monika Faber Concierge Percevalweg Monika werkt sinds 2010 bij ons op school. Zij is bij ons conciërge en verzorgt de administratie. Ze vindt het heerlijk dat haar werk zo afwisselend is. Kinderen die haar spontaan een knuffel geven als ze haar tegenkomen op de gang, een grote glimlach van haar collega's of de kinderen. Het zijn allemaal dingen die haar erg blij maken in haar werk. In haar vrije tijd zorgt ze het liefst voor haar gezin, luistert ze naar muziek of leest ze een spannend boek