Maak kennis met onze teamleden

Eva van Eekelen Leerkracht 1-2A
Rekenen. Dat is wat Eva het liefst aan haar kinderen geeft. Ze geniet er vooral van om ook zónder het werkboek leuke uitdagende lessen te creëren. Ze houdt van de puurheid van kinderen zoals je die vaak ziet in de onderbouw. En van de momenten dat kinderen een overwinning behalen als ze veel geoefend en doorgezet hebben. Brabantse gezelligheid is niet weg te denken uit haar leven en haar vriend en vriendinnen zijn dan ook erg belangrijk voor haar. Ook houd ze van voetbal en speelt of bekijkt ze graag een wedstrijd.

Samantha Kop Leerkracht 1-2A en 1-2C
Samantha werkt bij ons sinds januari 2015. Het liefst geeft ze geschiedenis, rekenen of taal. Kinderen maken haar het meest blij met hun enthousiasme en spontane en onverwachte acties. De fantasie van kleuters vindt ze heerlijk en er gaat natuurlijk niks boven een knuffel of een mooie tekening. In haar vrije tijd sport ze graag, waaronder paardrijden, wandelt ze met haar hond of kijkt ze gewoon lekker een filmpje. Wat ze haar kinderen het liefst meegeeft? Plezier! En de instelling ‘dat kan ik niet, bestaat niet!’
Priscilla Hupsel Leerkracht 1-2B Priscilla is alweer sinds 2000/2001 aan ons verbonden. De kinderen maken haar het meest gelukkig met een lach. Dat ze positief in het leven leren staan, is wat ze hen het liefste meegeeft.  In haar vrije tijd leest ze graag of gaat ze graag naar een concert.
Isabel Paz Vilela Leerkracht 1-2C & kleutercoördinator Isabel werkt sinds 2011 op onze school. Ze geeft het liefst dans, zang & drama. Niet vreemd, want dit is ook haar eigen favoriete vrijetijdsbesteding. Kinderen maken haar het meest blij als ze lief zijn voor elkaar en natuurlijk met een knuffel of een zoen! Ze geeft de kinderen graag mee dat iedereen bijzonder is en een talent heeft. En vindt dat elk kind zich vrij moet voelen om zichzelf creatief te uiten. 

Petra Jurgens Leerkracht 1-2D
Petra hebben we aan het begin van dit schooljaar in ons team mogen verwelkomen. Het liefst geeft ze tekenen. Zingen, rekenen, taal, motorische ontwikkeling ... alle ontwikkelingsgebieden kan ze in dit vak naar voren laten komen. En dat maakt het een plezier om te geven. Waar ze het meest blij van wordt? Dat is wanneer ze ziet dat ze haar kinderen echt weet te motiveren om het beste uit zichzelf halen. In haar vrije tijd kletst ze graag en gaat ze regelmatig aan de wandel met haar ruwharige teckel Hugo. Ze houdt van sporten, reizen, lezen en uit eten gaan met haar twee kinderen en bedenkt graag leuke activiteiten voor school. 
Angelique Smit Leerkracht 3A Nadat Angelique in 2003 bij de instroomgroep mocht opstarten, heeft ze onze school niet meer verlaten. Voorlezen is één van haar favoriete bezigheden in de klas. De enthousiaste manier waarop haar kleuters de wonderlijke wereld om zich heen ontdekken en ervaren maakt haar heel blij. Dat doet ze zelf ook het liefst: genieten van alles wat het leven zo mooi maakt.
Catharine Franken Leerkracht 3A Al 26 jaar zit ze in het vak, Catharine. We zijn blij deze gepassioneerde juf drie jaar geleden in ons team te hebben mogen verwelkomen. Samen met haar man en twee dochters is ze een echte fan van sprookjes en verhalen. Ze komen dan ook meerdere keren per jaar in de Efteling en Disneyland Parijs om de magie op te snuiven. Voor het vierde jaar op rij gaat ze aan de slag met de nieuwe versie van Veilig Leren Lezen. Iets wat ze ontzettend inspirerend vindt. Zelfs na bijna 19 jaar ervaring in groep 3 blijft het voor haar een eer om het wonderlijke proces van het leren lezen te mogen volgen!
Claudia Wouwenberg Leerkracht 3B
Al 22 jaar is Claudia werkzaam in het onderwijs, waarvan al 18 bij ons op school. Ze is een groep 3-juf in hart en nieren en geniet van de snelheid waarmee leerlingen zich in hun jonge jaren ontwikkelen. In augustus komen ze binnen als 'net kleuter af' en met kerst kunnen ze allemaal al lezen! "Veilig leren lezen" vindt ze dan ook de leukste les om te geven. Regelmatig zet ze bewegend leren in om de lessen nog leuker en zinvoller te maken. Kinderen zelfvertrouwen geven, weerbaar maken en op een fijne manier met elkaar om leren gaan ziet ze als een voorwaarde om optimaal te kunnen leren.  In haar vrije tijd houdt ze ervan om weekendjes weg te gaan, aan yoga te doen en met haar twee zoontjes te spelen.
Yris Wennekes Leerkracht 3B Yris is augustus 2016 gestart bij ons op school. Ze vindt het heerlijk om veel te vertellen en kinderen te verwonderen tijdens lessen wereldoriëntatie. Ook geniet ze er erg van om kinderen te zien groeien op taal-⁠ en rekengebied en samen plezier te hebben in de klas met een grapje, spelletje of dansje tussendoor. In haar vrije tijd danst en tekent ze onder andere graag en ze is erg reislustig. Zo woonde en werkte ze voor ze bij ons startte een half jaar in Australië.
Juliette Heeremans Leerkracht 4A Gek op Disney is ze, Juliette. De kinderen in haar klas kunnen dan ook een mooie stapel Donald Ducks tegemoet zien. Wellicht dat ze nog eens van pas komen bij de vakken taal en spelling of geschiedenis, want die geeft ze het liefst. Wat haar het meest blij maakt? Dat zijn zonder twijfel de woordjes 'hé! Ik snap het!' Dat moment dat kinderen zich realiseren dat ze iets onder de knie gekregen hebben. En dat ze lekker in hun vel zitten natuurlijk. In haar vrije tijd gaat Juliette het liefst de deur uit. Dingen ondernemen. Maar tegen een dagje luieren in de tuin zegt ze ook geen nee. 
Alyssa Onink Leerkracht 4B Alyssa voegde zich in 2014 bij ons team. Ze vindt het heerlijk de kinderen uit te dagen met moeilijke sommen en te puzzelen met cijfers. Maar ook bij de creatieve vakken pakt ze graag uit. Wat haar dag maakt? Al die ’oe, aa en oh!’ momenten waarmee kinderen laten merken dat ze iets eindelijk snappen. En als ze tonen dat ze respect voor elkaar hebben en elkaar waarderen om wie ze zijn. Want dat is toch wel het meest belangrijke wat ze hen wil meegeven. Haar vrije tijd brengt Alyssa liefst door met haar vriend en haar dochtertje. Lekker wandelen met de hond of een dagje dierentuin. Als het maar gezellig is.
Mandy de Ruijter Leerkracht 4B Mandy kwam in schooljaar 2012-2013 als juf naar onze school. Ze geeft het liefst rekenen en vindt het heerlijk om te zien als kinderen leuk met elkaar omgaan en elkaar helpen. Dat kinderen leren om hun best te doen, zodat ze zich zo veel mogelijk binnen hun eigen capaciteiten kunnen ontwikkelen, vindt ze het allerbelangrijkst. In haar vrije tijd winkelt ze graag, speelt ze voetbal en doet ze leuke dingen met vrienden en familie.
Kirsten van Gool Leerkracht groep 5A Met Kirsten hebben de kinderen van groep 5A een reislustige leerkracht voor de groep staan. Voordat ze op de van Brienenoordschool kwam, werkte Kirsten namelijk vijf jaar in het basisonderwijs in China als docent Engels. Reizen en het leren kennen van andere culturen kunnen we dan ook gerust haar passie noemen. Vorig jaar kwam ze in maart bij ons op school als vervangende leerkracht. We zijn blij dat het haar hier zo goed bevallen is, dat ze besloten heeft bij ons te blijven. 
Lois Bierhuizen Leerkracht 5B Lois is werkzaam op onze school sinds 2018. Liefst oefent ze de lesstof spelend en bewegend met haar kinderen. Niks zo belangrijk als plezier hebben tijdens het leren! Maar ook daarbuiten is het belangrijk dat de sfeer goed is. Dat er gelachen en ontspannen kan worden tussen het harde werken door. Daarom ziet ze graag dat de kinderen het fijn hebben met elkaar en dat ze goed kunnen samenwerken. Naast haar werk is ze vaak sportief bezig. Ze speelt hockey en ze danst. Daarnaast maakt ze graag een mooie reis en houdt ze ervan te genieten van de natuur en de zon.
Jacqueline Philippen Leerkracht 6A & Plusklas Jacqueline is van huis uit ontwerper (industrieel, user experience, multimedia) en kerndocent communicatie- en multimediadesign aan de Hogeschool Rotterdam. Het basisonderwijs heeft de laatste jaren echter haar hart veroverd. Het begon met de kinderen van onze Plusklas, die ze vanuit haar rol als betrokken ouder vorig jaar is gaan lesgeven. Inmiddels is haar overstap naar het basisonderwijs echter definitief en staat ze dit jaar als zij-instromer ook in groep 6A voor de klas.
Debora Mangelaars Leerkracht 6A Tekst volgt
Femke de Groot Leerkracht 6B & Gymdocent Femke kwam bij ons op school als vakleerkracht gym in het schooljaar ‘17-‘18. Dit jaar is ze ook als leerkracht terug te vinden in groep 6B. Van groep 3 t/m groep 8, in haar gymzaal ziet ze alle leeftijden voorbij komen. Heerlijk vindt ze het om de kinderen samen te zien sporten met een lach op hun gezicht. Want plezier in bewegen, dat is het allerbelangrijkste wat ze hen tijdens hun jaren op de Van Brienenoordschool wil meegeven. In haar vrije tijd sport ze graag, geniet ze van het reizen naar andere landen en brengt ze haar tijd regelmatig door met vrienden en familie. 
Anja Niemeijer Leerkracht 6B Anja is sinds 2009 aan ons verbonden. Ze vindt het belangrijk om haar kinderen mee te geven dat het opdoen van kennis in het leven echt heel erg belangrijk is. Kinderen maken haar het meest blij door goed mee te doen in de klas en lief te zijn voor elkaar. Ze houdt veel van sporten, koken, fietsen, winkelen, golf spelen en lezen.
Inge Bezemer Leerkracht 7A Inge Bezemer is dit schooljaar gestart op de Van Brienenoordschool. Haar favoriete vak? Dat is wereldoriëntatie. Ze houdt erg van de leuke en leerzame gesprekken die daarbij ontstaan in de klas. Kinderen maken haar dan ook het meest blij als ze leren. Alhoewel dat niet altijd met vakkennis te maken hoeft te hebben, gedrag vindt ze minstens zo belangrijk. Wat kinderen volgens haar vooral in hun verdere carrière nodig hebben? Zelfkennis en het vermogen om samen te werken. Op die ontwikkeling zal ze dan ook keihard inzetten. 
Frannie de Reuver Leerkracht 7B Frannie startte bij ons in 1996 en heeft sindsdien al veel klassen gezien. Bij de kleuters genoot ze intens van het voorlezen en vertellen van sprookjes. In de bovenbouw van de afwisseling in vakken. Maar waar ze ook staat, pas echt tevreden is ze als ze de kinderen hoort zeggen: ‘Oh, nu snap ik het!’ In haar vrije tijd fotografeert ze graag, leest ze, maakt tassen, reist en geniet van het simpelweg lekker thuis zijn met haar gezin. 
Saskia Zwartbol Leerkracht 7B Saskia geeft sinds 2007 les op onze school. In haar vrije tijd zingt en schildert ze graag en ze is er van overtuigd dat creativiteit de sociaal-emotionele ontwikkeling ondersteunt. Geen wonder dat ze zingen en toneelspelen de leukste vakken vindt om te geven. Ze hoopt dat de kinderen uit haar lessen meenemen dat ze altijd in zichzelf mogen geloven.
Anouk Overbeeke Leerkracht 8A Anouk is sinds 1 juni 2017 werkzaam bij ons op school. Toen ze zelf in groep 3 zat, riep ze al dat ze juf wilde worden. En dat is nooit meer veranderd. Het liefst geeft ze rekenen, maar ook in het voorlezen van boeken heeft ze veel plezier. In haar vrije tijd spreekt ze graag met vrienden en vriendinnen af en doet ze aan jumpingfitness. Daarnaast vindt ze het leuk om samen met haar vriend verre reizen te maken. Haar reiservaringen en foto's neemt ze met veel enthousiasme mee in haar onderwijs. 
Rianna van der Burgh Leerkracht 8B Rianna kwam ons team versterken in 2009. Haar lievelingsvakken? Dat zijn rekenen en … de pauze! Want dan kan ze heerlijk voorlezen uit een spannend boek. Het meest blij wordt ze van de glimlach van de kinderen. De glimlach die ze laten zien als ze plezier hebben of iets nieuws hebben geleerd. Of als iets eindelijk gelukt is, nadat ze het heel vaak opnieuw hebben geprobeerd. In haar vrije tijd kroelt ze het liefst met haar twee kinderen Aron en Noor en bakt ze de meest fantastische taarten. Haar motto? ‘Niets is lastig!’
Larissa de Boer Leerkracht 8B & Gymdocent Larissa voegde zich bij ons in maart 2017. Dit jaar neemt ze ook de taak van gymdocent op zich. Ze vindt het heerlijk om kinderen kennis te laten maken met de wereld om hen heen en om ze er vooral voor te enthousiasmeren. Het is dan ook geen verrassing dat ze het liefst aardrijkskunde, geschiedenis en natuur geeft. En dat ze veel van reizen houdt. Haar vrije tijd brengt ze daarnaast graag door met vrienden en familie en ze doet fanatiek aan crossfit en tennis. Waarmee de kinderen een lach op haar gezicht toveren? Als ze haar laten zien dat ze trots zijn op zichzelf. 
Gitte Aerden Intern begeleider Gitte ontfermt zich sinds 2016 over met name onze zorgleerlingen. Ze treedt op als verbinder tussen interne en externe zorg, ouders, leerkrachten en het kind. Wat haar de meeste voldoening geeft? Als kinderen voor wie het niet altijd even gemakkelijk is, toch een mooie groei weten door te maken. Als ze met plezier naar school gaan en zich laten verrijken door nieuwe ervaringen. De open sfeer op onze school biedt hiervoor een goede basis vindt ze. In haar vrije tijd zwemt Gitte graag en ze geniet ervan tijd door te brengen met vrienden. 
Mirela Leerkrachtondersteuning Tekst volgt
Miranda van Seters Leerkracht ondersteuning Miranda is sinds 2001 verbonden aan de Van Brienenoordschool. Het is haar taak om zowel kinderen als leerkrachten te begeleiden, met name in de groepen 3. Het moge duidelijk zijn dat ze dan ook het meest blij wordt wanneer ze ziet dat een kind (weer) gelukkig is. In haar vrije tijd leest ze graag en houdt ze ervan gezellige dingen te doen met haar gezin.
Henny Le Large Leerkracht ondersteuning Henny is al sinds 2002 aan ons verbonden en geniet erg van de fijne sfeer op de Van Brienenoordschool. Ze ondersteunt de groepen 4, kinderen met dyslexie en vervangt af en toe de leerkracht. Ze wordt er blij van als kinderen weer plezier krijgen in rekenen, lezen of taal. In haar vrije tijd werkt ze het liefste in de tuin.
Irene Baljon Leerkracht ondersteuning Irene werkt al sinds 1995 op de Van Brienenoordschool. Ze begeleidt kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Kinderen maken haar erg blij, en zeker als ze ziet dat ze zich prettig voelen op school. In haar vrije tijd kookt ze graag en nog liever eet ze het daarna op! Het hele jaar komt ze op de fiets naar school, 30 kilometer per dag! Fietsen is dan ook iets wat ze graag doet. Daarnaast leest ze veel.
Yvonne van de Velden Administratie Yvonne ondersteunt sinds 2010 het bestuur, doet de administratie, verwerkt de post, beantwoordt de telefoon,  beheert de gebouwen... Kortom, een onmisbare spin in ons web. De kinderen zijn voor haar de krenten in de pap. Ze wordt er erg blij van als ze ze hoort spelen en lachen op het schoolplein. In haar vrije tijd speelt ze graag met haar kleinkinderen en is ze het liefst buiten. In de tuin of op een zonnige dag aan het strand.
Monika Faber Concierge Percevalweg Monika werkt sinds 2010 bij ons op school. Zij is bij ons conciërge en verzorgt de administratie. Ze vindt het heerlijk dat haar werk zo afwisselend is. Kinderen die haar spontaan een knuffel geven als ze haar tegenkomen op de gang, een grote glimlach van haar collega's of de kinderen. Het zijn allemaal dingen die haar erg blij maken in haar werk. In haar vrije tijd zorgt ze het liefst voor haar gezin, luistert ze naar muziek of leest ze een spannend boek