We zijn gestart!
Het is voor alle kinderen altijd een beetje spannend om na een lange zomervakantie weer naar school te gaan, maar voor groep 3 zeker. Een ander gebouw, andere juffen en veel andere kinderen in de klas. Wat jammer dat de ouders dan niet even mee naar binnen mochten dit jaar i.v.m. de corona-maatregelen.

De letter 'i' van 'IK'

We verzamelden de eerste dag op het schoolplein van de Koninginneweg, alle juffen hadden een bloemenketting op en een bordje bij zich met daarop hun groep en naam. We zwaaiden nog even naar de ouders achter het hek en gingen nieuwsgierig naar binnen om te kijken waar onze kapstokken zouden zijn en om te ontdekken naast wie we zitten. Daarna vertelden we over de vakantie en leerden we de letter "i" van het woordje "ik". De kinderen van groep 3B maakten ook onderstaande mooie tekeningen van het woordje "ik".

Lezen en schrijven

De komende twee weken werken we in kern Start van de methode Veilig leren lezen nog allemaal op hetzelfde niveau, om de werkwijze goed te begrijpen. De letter die we lezen, leren we gelijk schrijven in blokschrift. Wat gaat dat al goed, echt heel knap. Met rekenen werken we over de getallenlijn tot 10 met getalbeelden en we oefenen met het schrijven van de cijfers op de juiste manier. Een goede potloodgreep is hierbij ook belangrijk.

En natuurlijk lekker spelen

Gelukkig is er ook af en toe tijd om te spelen, in de klas en lekker buiten. Op de eerste dag was er zelfs een springkussen op ons plein van de Feyenoord foundation. Zo is het schooljaar heel feestelijk gestart!
  • foto-tek-IK
  • foto-klas