Stichting GroeiBriljant

De buitenschoolse opvanglocatie aan de Percevalweg draagt de naam 'Topaas'. BSO Topaas begeleidt kinderen in een belangrijke ontwikkelingsfase van hun leven. Daar zijn wij ons van bewust. Zo begrijpen wij ook dat ieder kind anders is. BSO Topaas zorgt voor een verantwoorde, veilige en warme omgeving waarbinnen uw kind zich geborgen en plezierig voelt!

Aandacht voor het individuele kind

Er gebeurt zoveel in het leven van een kind. Een nieuwe broer of zus. Een toets op school. Ruzie met een vriendin. Een verjaardag die eraan komt. Onze pedagogisch medewerkers praten met ieder kind even bij. Over de grote en kleine dingen die hem of haar bezighouden. We bouwen een band op met alle kinderen die bij ons komen.

Het aanbod op BSO Topaas

Onze activiteiten en ons speelgoed zijn afgestemd op de wensen van de kinderen. Lekker sporten of creatieve proefjes uitvoeren? Of speel je liever in de huishoek? Alles kan, het aanbod is groot! Van de vakantie maken we iets bijzonders. Kinderen bepalen de activiteiten, samen met de pedagogisch medewerkers. Wat dacht je van een judoclinic of djembéles? Of gaan we op stap? Dan kan ook! Naar het zwembad bijvoorbeeld, of het theater.

Werken aan een 'doorgaande leerlijn' voor de kinderen

Onze samenwerking met Stichting GroeiBriljant, ook onderdeel van de SWKGroep, is in 2019 begonnen. Zij verzorgen tevens de peuteropvang bij ons op school. Samen met hen gaan we werken aan een verdere invulling van de 'doorgaande leerlijn' voor onze kinderen. Dit betekent dat we de verbinding tussen de opvang en school steeds verder zullen intensiveren. Wilt u meer weten over deze samenwerking? Lees dan het interview met Paul Audenaert, Ronny Vincken en Edgar Kannekens.