Van Brienenoordschool heeft nieuwe directeur voor één dag!

De baas zijn voor één dag. Wie wil dat nou niet? Donderdag 10 juni had de Van Brienenoordschool, onderdeel van de SWKGroep, een nieuwe baas. Dan staat directeur Paul Audenaert, in het kader van De Baas Van Morgen, zijn stoel af aan Noa Bastiaansen, 14 jaar (VMBO TL 3m Calvijn Juliana). Samen gingen zij aan de slag met het thema van dit jaar: gelijke kansen op de werkvloer.

Ieder kind heeft recht op gelijke kansen<span style="font-size:10.0pt; font-family:&quot;Arial&quot;,&quot;sans-serif&quot;">
JINC Baas van Morgen verbindt het thema ‘kansengelijkheid’ omdat ze samen met jongeren en het bedrijfsleven na wil denken over gelijke kansen voor iedereen. Dat sluit naadloos aan bij de waarden van de SWKGroep, waar de Van Brienenoordschool onderdeel van uitmaakt. “Het is een hele eer om, samen met de andere directieleden van de SWKGroep, mijn stoel af te staan aan een Baas van Morgen. Ieder kind heeft recht op gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Fijn om daar op deze manier een steentje aan bij te dragen”, aldus Paul Audenaert. “Ook staat jongerenparticipatie hoog in het vaandel. Kinderen leren door te doen. Meedenken, onderhandelen, met elkaar overleggen en meebeslissen zijn 21st century skills die nodig zijn voor je toekomst en bijdragen aan je talentontwikkeling. Aspecten die de groei van ieder kind bevorderen en goed zijn voor het zelfvertrouwen en de eigenwaarde.

Tijd om kennis te maken
“Tijdens een Teams-call op donderdag 27 mei met de andere Bazen van Morgen van de SWKGroep zette Noa de eerste stap als directeur”, vertelt Paul. ”Online kennismaken via Teams. Dat hoort er vandaag de dag bij voor een baas.” Door een kennismakingsspel te spelen, leerden de bazen van morgen veel over elkaar en ‘hun’ organisatie. “Eerst vond ik het een beetje spannend, maar toen Paul vertelde over zijn sloep en dat hij graag vaart, was ik alle zenuwen kwijt. Toen durfde ik hem ook te vertellen over mijn grote hobby: gamen.”, vertelt Noa.

Lerarentekort
Het werd een leerzame dag. Waarop Noa zich boog over het lerarentekort. “Ik kreeg van Noa leuke ideeën over hoe we het vak van leerkracht aantrekkelijker kunnen maken voor jongeren”, zegt Paul. “Ik ga een rustig kijken welke ideeën we daarvan als Van Brienenoorschool kunnen toepassen. De frisse blik van Noa was in ieder geval heel leuk!”