Vlinders bij Jade
Ze zijn er! Zoals in de vorige nieuwsbrief verteld, hebben we vlindereitjes, rupsen en coconnetjes gekregen bij peuteropvang Jade. Wat daarmee gebeurd is?

Levend materiaal
"Oei ik groei!", met dat thema werken we deze maanden. Met de kinderen deden we activiteiten die bij het thema passen. Daar wilden we graag levend materiaal bij hebben.

Nooitgenoeg
We lazen onder meer het verhaal over rupsje Nooitgenoeg. Daarin zagen de peuters hoe het rupsje een vlinder werd. Om te zien hoe dit in het echt gaat, kregen wij het vlinderpakket van de "Vlinderstichting". De kinderen vonden dit superleuk. Ze zagen hoe de eitjes uitkwamen, de rupsen van de blaadjes aten en zich vormden in een cocon. Daarna zagen ze mooie koolwitjes. Deze lieten we vrij. Wij bekeken de rupsen ook door een vergrootglas. Zo zag je ze heel dichtbij en super goed.

Verschoning
De kinderen zijn heel enthousiast over de rupsen en helpen graag mee met de verzorging. De rupsen krijgen verschoning van de peuters. En ze mogen de rupsen en vlinders voeren.

Uitkomen
Een aantal kinderen heeft gezien hoe een vlinder uit de cocon kwam. Wat een belevenis was dat!  Mama’s en papa’s kregen dit enthousiast thuis te horen.

Wat is het leuk om op deze manier zoveel te leren over eitjes, rupsen, cocons en vlinders!

• Jade1
  • Jade2