Chinees Nieuwjaar bij BSO Topaas
De kinderen op de noodopvang bij BSO Topaas zitten niet stil. Zo hebben wij de afgelopen weken verschillende activiteiten gedaan. Zoals het vieren van het Chinees Nieuwjaar.

Chinees Nieuwjaar
In de voorjaarsvakantie was het Chinees Nieuwjaar. Daarom deden we verschillende activiteiten rondom dit thema. Zo bouwden de kinderen met klei en blokken een Chinese muur. Ook leerden de kinderen hun naam schrijven in het Chinees. Uiteraard werd het tekenen van de Chinese draak niet vergeten. 


Met een raket naar Afrika
Onlangs begon ook het nieuwe themajaar: Jaar van de Toekomst. De kinderen fantaseerden over hoe je in de toekomst op vakantie gaat. Zal dit nog steeds met de auto of het vliegtuig zijn? Of zou dit in de toekomst ook met een raket kunnen? Naast het fantaseren erover, knutselden we ook een eigen raket. Wie weet vliegen ze er ooit mee naar Afrika? 

Afvalvrij
Op 20 maart was het de Landelijke Opschoondag. Daarom maakten de kinderen op vrijdag 19 maart de straten rondom de BSO afvalvrij. De kinderen wisten goed te vertellen waarom dit zo noodzakelijk is. Want dieren in de natuur kunnen doodgaan als zij het plastic eten en daarnaast blijven meeuwen of andere vogels soms vastzitten met hun pootjes. Met elkaar hebben we ons steentje bijgedragen aan een schonere en veiligere buurt voor mens en dier.


Media
  • 20210319_153222_resized
  • IMG-20210316-WA0007
  • IMG-20210316-WA0006