Nieuwe voorzitter en lid van de MR
In de medezeggenschapsraad (MR) is wat gewisseld. Michelle Franken is de nieuwe voorzitter. En Elvira Barendrecht is door u als nieuw lid gekozen. Daarmee is de MR weer compleet.

Michelle Franken – voorzitter
Sinds januari ben ik, Michelle Franken de nieuwe voorzitter van de MR. Ik heb Peter opgevolgd. Na een verhuizing keert hij niet meer terug.

Belangen behartigen
Zelf ben ik al een aantal jaar actief in de MR van de Van Brienenoordschool. In die tijd heb ik veel geleerd. Daarom leek het mij leuk om het stokje van Peter over te nemen. Mijn doel is om de belangen van zowel de school als de ouders te behartigen. En zorgvuldig mee te denken over alles wat er gaande is op de school.

Schoolplein
Misschien ken je mij al van het schoolplein. Ik heb een zoon in groep 7 en een dochter in groep 5. Wil je een keer een vraag stellen of een praatje maken? Dat kan altijd. Ik sta vaak op het schoolplein.

Elvira Barendrecht – MR-lid
Afgelopen oktober las ik over de mogelijkheid om zitting te nemen in de MR. Na een verkiezing kozen jullie mij als nieuw lid. Wat een eer!

Onderwijsprogramma’s
Mijn zoon zit in groep 6 en ik ben een betrokken ouder. Graag denk ik mee over wat er speelt op de school van onze kinderen. Bijvoorbeeld over onderwijsontwikkeling. Ik ben zelf docent in het MBO. Ook maak ik onderwijsprogramma's voor de zorg. Daardoor weet ik dat een gekozen methode de leraar en uiteindelijk ook het kind iets moet opleveren. Welke keuzes maakt de school hierin? Daar stel ik bijvoorbeeld vragen over.

Didactisch-pedagogische benadering
Maar ook de didactisch-pedagogische benadering naar de kinderen toe heeft mijn aandacht. Ik heb zelf SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) gestudeerd. Ik vind het geweldig om te ervaren hoe betrokken de leraren van onze school zijn bij het wel en wee van de kinderen. Niet alleen de scores tellen mee. Ook hoe een kind zich voelt, hoe de aansluiting met de groepsgenoten is en bovenal hoe het plezier kan beleven aan het leren van nieuwe kennis en vaardigheden!

Overblijftraining
Eerder was ik bestuurslid van de overblijfstichting op basisschool het Landje. Daar verzorgde ik ook jarenlang de trainingen voor de overblijfvrijwilligers. Dat was voor iedereen heel leerzaam, ook voor mij. Want juist in de "vrije ruimte" gebeuren er héél veel interessante dingen op het schoolplein!

Openheid
Ik wil de directie bij deze danken voor de openheid waarmee ze met ons communiceren. Gevraagde adviezen aan de MR worden heel serieus meegenomen in de besluiten. In deze probeer ik "de stem van de ouders" te vertegenwoordigen. Daarbij kijk ik om me heen kijken en probeer niet alleen vanuit mijn eigen situatie te reageren.

Stap op mij af
Heb je zin om mij eens te spreken over een bepaald onderwerp? Stap gewoon op me af! Ik ga graag met je in gesprek. Als je dat wilt, kan ik je vraag ook inbrengen in een MR-vergadering. Mijn foto staat niet voor niets op de site.

Hoop van u te horen!

SAMEN staan we sterk