Nieuws van peuteropvang Jade
De peuteropvang is weer open! Wat fijn om (bijna) alle kinderen weer te zien. Maar ook tijdens de lockdown zaten we niet stil.

Noodopvang
In de afgelopen periode was Jade wel open als noodopvang voor kinderen waarvan de ouders een cruciaal beroep hebben. Per dag kwamen er ongeveer vijf tot zeven kinderen. Voor ons was het fijn om op de groep bezig te zijn met ons werk.

Voor de kinderen die thuis zaten, maakten we filmpjes. Ook spraken we met de ouders via de app.

Opening
Gelukkig zijn we nu weer open. Bijna alle kinderen zijn weer op de groep. Maar natuurlijk zijn er ook een aantal peuters 4 jaar geworden. Zij hebben ons verlaten en zijn begonnen op de basisschool. Wij wensen die kinderen en hun ouders heel veel succes en plezier bij hun nieuwe juf.
Ook zijn er weer nieuwe kinderen gestart, wij hopen op een fijne samenwerking met de ouders en veel speelplezier met de kinderen.

Thema
Het thema na de voorjaarsvakantie bij de peuters is “Oei ik groei!”. Wij hebben het dan over de beginnende lente, jonge dieren, planten en vlinders. Op de groep krijgen de kinderen het proces te zien van eitje naar vlinder. We hebben eitjes besteld bij de vlinderstichting. Eind maart zijn die op de groep. Spannend voor de kinderen en leidsters natuurlijk. De kinderen mogen de vlinders bekijken en verzorgen.

Vakantie
Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie! Voor de opvang begint de vakantie op 20 februari en wij zien de kinderen graag weer terug op maandag 1 maart!

• logo-vbs