School gesloten vanwege lockdown en situatie vanaf 16 december

Gisteravond heeft het kabinet een vergaande lockdown aangekondigd. Een van de maatregelen is dat de basisscholen vanaf morgen, woensdag 16 december tot en met 17 januari, dicht zijn. Woensdag en donderdag krijgt uw kind daarom online onderwijs. Op 18 december begint de kerstvakantie. En vanaf 4 januari tot en met 15 januari geven wij weer online les.

School gesloten, behalve voor de kinderen van ouders die een cruciaal beroep hebben
De school is tot 18 januari gesloten. Behalve voor de kinderen van ouders met een cruciaal beroep. Voor alle kinderen gaat het onderwijs gewoon door! Op schooldagen volgt uw kind vanuit huis, tussen 8.30 en 14.30 uur, onderwijs. Behalve tijdens de kerstvakantie, die is van vrijdag 18 december tot en met zondag 3 januari.

Thuiswerkpakket
Voor alle kinderen die thuis moeten blijven is er een thuiswerkpakket gemaakt. Op woensdag 16 december kunt u de pakketten ophalen op school. Om dit binnen de corona-maatregelen te doen, hebben wij u een tijd toegewezen waarop u het thuiswerkpakket kan komen ophalen. In het schema onderaan dit nieuwsbericht vindt u de tijden.

Kinderen die naar school komen
Heeft u een cruciaal beroep? Dan mag uw kind(eren) naar school komen, de Percevalweg is voor hun open. De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.30 uur.

Wat als uw kind ziekteverschijnselen heeft
Wanneer uw kind (tot 13 jaar) verkoudheidsklachten, astma of hooikoorts heeft, mag het naar school komen. Heeft het (daarnaast) klachten als koorts, benauwdheid, of veel hoesten, dan mag uw kind helaas niet naar school komen. Zo beschermen we andere kinderen en onze leerkrachten.

Wat als onze leerkrachten ziekteverschijnselen hebben
Wij nemen voor onze leerkrachten ook de benodigde maatregelen. Zij blijven thuis als ze klachten hebben als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, verhoging of koorts (vanaf 38°C). Zo zorgen we ervoor dat de gezondheid en het welzijn van de kinderen en onze leerkrachten voorop staan.

We zijn ons ervan bewust dat deze maatregelen grote impact hebben. Wij vragen, mede namens de overheid, uw begrip in deze uitzonderlijke situatie.

Dagprogrammering
Op 4 januari zou de school starten met de Dagprogrammering. Dat stellen we uit tot het moment dat wij weer opengaan.

Kort overzicht
De overheid heeft een kort overzicht gemaakt van de maatregelen in het basisonderwijs en de kinderopvang. Dat vindt u op bijgaande poster. Heeft u nog vragen dan kunt u contact met ons opnemen.

Tot slot
Wij vinden het erg jammer dat we ons onderwijs weer online moeten aanbieden. Maar de gezondheid gaat voor. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen onder andere via e-mail (houd ook uw spambox in de gaten), de website en de groepsapp indien nodig.

Wij wensen u het allerbeste en toch alvast prettige feestdagen.

Ophaalschema thuiswerk
Woensdag 16 december kunt u het thuiswerkpakket volgens onderstaand schema op school ophalen.

• covid