Terugblik op de Kinderboekenweek
Tijdens de opening gingen alle juffen verkleed. We hebben een jonkvrouw gezien, Cleopatra, stoere zeebonken uit de Gouden Eeuw een Griekse godin en nog veel meer personages van vroeger. Ook veel kinderen kwamen die dag in de prachtigste creaties op school. Daarna werd in de klas voorgelezen over de periode waarin de juf verkleed ging.

Leesalarm

Gedurende de gehele periode ging regelmatig het 'leesalarm' af. Als er een hels kabaal op de gang klonk, was dat het sein om snel je leesboek te pakken en te gaan lezen. Soms mocht dat zelfs 'chill'. Dat betekent dat je staand, liggend, over je tafel, onder je tafel of waar dan ook, lekker op je eigen manier, mag lezen.

In alle klassen werd gewerkt uit leuke themaboekjes over het verleden. In sommige groepen werd er zelfs een heuse tijdmachine gebouwd met verlichting en al. Meester Wim, die eigenlijk van zijn pensioen aan het genieten is, kwam in een aantal groepen voorlezen. Hij had voor de gelegenheid mooie foto’s van zijn eigen familie van heel lang geleden meegebracht.

Boekenmarkt en natuurlijk.... een wedstrijd!

Ook vond er een boekenmarkt plaats, waar naar hartenlust boeken gekocht en verkocht konden worden. Langs deze weg hebben ontzettend veel boeken voor een zacht prijsje een nieuwe eigenaar gevonden.

Als klap op de vuurpijl was er ook een wedstrijd waarbij prijsjes te verdienen waren. De kinderen van de onderbouw moesten een mooi knutselwerk maken binnen het thema van de kinderboekenweek. De kinderen van de bovenbouw kregen de opdracht een stripverhaal te schrijven over vroeger. De gelukkige winnaars waren:
  • Voor de Peuterspeelzaal: Mujtaba
  • Voor de groepen 1/2: Safiyah
  • Voor de groepen 3/4: Fayenna uit 4B
  • Voor de groepen 5/6: Isalena uit 6C
Alle winnaars: van harte gefeliciteerd!
  • processed-9
  • processed-8