Gymles en leuke thuisactiviteiten op de peuteropvang

Gym

De peuters hebben nu al een aantal lessen van meester Nick gehad. Ze zijn erg enthousiast en doen goed mee. Klimmen, klauteren, balspelletjes, er komt echt van alles aan bod. De kinderen mogen vrij spelen, maar leren hierdoor ook verschillende vaardigheden van de grove motoriek. Waar nodig is, geeft meester Nick aanwijzingen en helpt hij de kinderen. Het is heel leuk om te zien dat de kinderen al zo gewend zijn aan hun meester. Sommige peuters zeggen ook al meester Nick en vragen hem om hulp, ook al zijn de leidsters aanwezig.

Ouder/kind activiteit

Voor de Coronatijd planden wij elke week ouder/kind activiteiten. De ouders kwamen dan op de groep en werkten samen met hun zoon of dochter aan iets leuks. Dit waren voornamelijk knutselwerkjes, maar ook boekjes lezen, spelletjes doen en eten koken kwamen aan bod. Deze periode missen wij enorm.

Om ouders toch bij onze opvang te betrekken, hebben we activiteiten bedacht om mee te geven aan de kinderen. Voor deze week stond Puk centraal. De ouders hebben met hun peuter thuis geknutseld en er zijn prachtige kunstwerken afgeleverd op de opvang. Wie zijn Puk gemaakt had, mocht een mooie sticker uitkiezen als beloning.

Elke week proberen wij iets leuks te verzinnen om mee te geven. Voor volgende week zijn de peuters al aan het kleuren op de groep, zodat zij de activiteit straks thuis kunnen uitvoeren met hun papa of mama. Dus nog even een verrassing.
  • Jade-3
  • Jade-4