Ook de peuteropvang is weer van start gegaan!
Op de peuteropvang Jade hebben de kinderen en leidsters genoten van hun vakantie, maar nu hebben ze ook weer heel veel zin om te beginnen.

Gymles

Dit schooljaar krijgen onze peuters voor het eerst gymles van een gymleerkracht van de basisschool. Op woensdag en vrijdagochtend gaan ze heerlijk klimmen, klauteren en spelletjes doen. Afgelopen woensdag was de start. Even wennen was het wel, maar ze deden ontzettend leuk mee met de activiteiten. Sommige peuters bleken ook al heel goed te kunnen luisteren naar de instructie van de gymleerkracht. Dat was erg mooi om te zien.

Vrije dagen, vakanties en thema's

Binnenkort krijgen de ouders een brief mee over de vrije dagen, vakanties en thema’s die wij dit jaar zullen aanbieden. Onze opvang werkt met de methode UK en Puk. Deze sluit heel mooi aan bij de methode van de basisschool, Sil op school. Wij hopen dat we binnenkort ook weer activiteiten samen mogen plannen. Voor nu bieden wij ook al activiteiten aan, maar dan echt specifiek op de groep.

Corona

Ook voor onze opvang gelden nog de Coronarichtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat ouders helaas nog niet op de groep mogen komen. We halen de kinderen nog steeds op bij de ingang en brengen ze hier ook weer naar toe tijdens het ophaalmoment. Als een peuter voor het eerst komt, mag er 1 ouder even mee naar binnen. De keren erna gelden ook voor hen gewoon weer de regels.

Wij hopen op een gezond, gezellig nieuw schooljaar!

Ildiko, Saskia en Davinia