Eerste week thuisonderwijs!
Beste ouders en lieve leerlingen,

Het zijn vreemde tijden. De wereld staat op z'n kop. Thuiswerkende basisschoolleerlingen: wie had gedacht dat we hier ooit mee te maken zouden krijgen?

Tegelijkertijd is het ook mooi om te zien waar we met z'n allen toe in staat blijken. Hoe we samen met elkaar, ouders, leerlingen en teamleden, de schouders eronder zetten en er voor zorgen dat de ontwikkeling van onze kinderen niet stilstaat.

We vinden het als team heel erg stimulerend om van jullie te horen hoe het thuis gaat. En we denken dat het ook voor jullie fijn is om te zien hoe andere kinderen en ouders omgaan met deze nieuwe situatie. Daarom hebben we besloten jullie in deze periode een wekelijkse extra nieuwsbrief toe te sturen. Een nieuwsbrief waarin we met elkaar kunnen delen wat we doen. Zodat we elkaar op ideeën kunnen brengen, samen positief blijven en vooral heel veel blijven leren. Dit is de eerste!

Wilt u ook een foto insturen?

Doe er dan een kort tekstje bij, zodat we weten wie er aan het werk is en wat er gedaan wordt. Bij elke foto kunnen we ongeveer 140 tekens (incl. spaties kwijt). Het vroegere Twitter-maximum. Filmpjes zijn ook welkom. Zorg er dan wel voor dat ze al op Youtube of Vimeo geplaatst zijn, dan kunnen wij de link delen.

Heeft u iets anders te delen? Meer woorden nodig? Natuurlijk ontvangen we ook dat graag. U kunt alles insturen via y.wennekes@vanbrienenoordschool.nl of e.v.eekelen@vanbrienenoordschool.nl en via de leerkracht van uw kind. We zien uit naar al uw bijdragen.

Met hartelijke groet,

Het team van de Van Brienenoordschool
  • Julia uit groep 1/2C rekent en speelt lekker buiten.
  • Isa uit groep 1/2C speelt samen met haar broertje spelletjes thuis.
  • Roos uit groep 1/2C bouwt een hoge, stevige toren van Kapla.
  • Roos uit groep 1/2C vergelijkt met haar lichaam welke materialen korter, even lang en langer zijn.
  • Trever uit groep 1/2C is op de computer bezig met de opdrachten van Gynzy Kids.
  • Djesmay en Fedde uit groep 1/2C klimmen samen in de boom.
  • Ook Liv uit 3B is lekker bezig!
  • Best gezellig zo, samen huiswerk maken.
  • Ook tussendoor naar buiten is heel belangrijk voor de kids uit 3B.
  • Luna uit 3B maakt haar huiswerk in de bus bij haar moeder.
  • Fayenna uit 3B heeft een heerlijke werkplek gevonden en is druk bezig met haar huiswerk.
  • Dane uit groep 7B is hard aan het werk. Gelukkig is er even tijd om te poseren voor de foto.
  • Kimi uit groep 7B bouwt een hoge, stevige toren van de materialen thuis.
  • Amaya uit groep 4B neemt het "dagelijks bewegen is goed voor je" wel erg letterlijk en hangt thuis in het fitnessapparaat van haar ouders.
  • Eva uit groep 4B leest een boekje.
  • Rafaël uit groep 4B werkt ijverig aan zijn huiswerk!
  • Livvi uit groep 5B en Maud uit groep 4B hebben gelukkig ook nog even tijd om samen buiten te spelen.
  • Frederique uit groep 4B maakt tussendoor even tijd om te sporten. Opdrukken maar!
  • Christèlle uit groep 4B rekent er op los.
  • Maud uit groep 4B is met veel plezier bezig aan haar huiswerk!
  • Frederique uit groep 4B en haar zus Annabel uit groep 6B maken samen hun huiswerk!
  • Rafaël en Christèlle uit groep 4B maken samen het huiswerk. Gezellig hoor!
  • Annabel uit groep 5B kijkt bedenkelijk... Toch wel gek om naar een digitale instructie van de juf te kijken...
  • Erina uit groep 5B laat zich met haar koptelefoon niet afleiden. Goed bezig, Erina!
  • Amelie uit groep 5A heeft wel een hele leuke manier bedacht om een boekje te lezen: staand op één been.
  • Jill uit groep 8 maakte deze krijttekening uit de extra opdracht.
  • Jill is serieus aan de studie.
  • Hannah (1/2A) heeft met haar vader schelpen gezocht op het strand. Haar moeder werkt in het ziekenhuis.
  • De schelpen heeft Hannah daarna lekker beschilderd.
  • Hannah is ook begonnen met de werkjes voor school. Papa en mama helpen af en toe. De lettertjes zijn nog wel een beetje moeilijk.
  • Hannah fietst ook elke dag een rondje, dan kan ze haar energie kwijt. Anders kan ze ’s avonds niet slapen en is ze ’s ochtends heeeeel vroeg wakker.
  • Trever uit 1/2A zoekt naar insecten en leert hoe je een boomhut bouwt.
  • Tess uit groep 1/2A bouwt een hoge toren van duplo.
  • Daley uit groep 1/2A mist zijn klasgenootjes enorm... Samen met zijn zus is hij aan het knutselen, voetballen en zoekt hij naar beestjes in de tuin.
  • Ishara (1/2A) werkt zo fanatiek in haar werkboekjes dat ze al bijna klaar is. Daarnaast knutselt ze volop!
  • Yusuf uit groep 1/2A verveelt zich nog lang niet thuis... Hij speelt online met Gynzy Kids, oefent binnen met mikken en rekent er op los!
  • Set uit 6A houdt zijn leesvaardigheden op pijl.
  • Dion uit 6A oefent zijn motoriek :)
  • Kerena uit 6A is lekker samen met haar moeder aan het werk.