Lara (11) en Bianca (12) voor één dag de baas
Hoe zou het zijn om écht de baas te zijn? Dat hebben Lara (11) en Bianca (12) op donderdag 23 januari uitgezocht. Zij namen voor één dag het stokje over van directeur Paul Audenaert en waren die dag verantwoordelijk voor de Van Brienenoordschool. “Wij laten jullie graag kennismaken met onze nieuwe schoolregels”, vertellen de dames enthousiast tijdens hun presentatie.

In gesprek met de leerlingenraad

Lara en Bianca spraken met de leerlingenraad. En daar kwamen veel nieuwe ideeën uit. “Wij willen dat er elke dag een kwartiertje geveegd wordt op school. Zo blijft de school schoon en daar profiteren we allemaal van.” De dames hadden ook ideeën over computerlessen als voorbereiding op de middelbare school. “Het is handig als je al weet hoe je een PowerPointpresentatie moet maken, dan gaat het straks op de middelbare school veel makkelijker!”

Jongerenparticipatie

“Het project Baas van Morgen van JINC sluit naadloos aan op de waarden van onze school: stimuleren tot groei en investeren in de eigen kracht van jong en oud”, zegt Paul. De Van Brienenoordschool heeft jongerenparticipatie hoog in het vaandel staan. “Kinderen leren door te doen. Meedenken, onderhandelen, met elkaar overleggen en meebeslissen zijn vaardigheden die nodig zijn voor je toekomst en die bijdragen aan je talentontwikkeling. Aspecten die de groei van ieder kind bevorderen en goed zijn voor het zelfvertrouwen en de eigenwaarde!” En de Van Brienenoordschool leerde zelf ook van Lara en Bianca. “Een frisse kijk van deze jonge talenten geeft ons nieuwe inzichten in de branche.”

Over JINC

JINC gelooft dat ieder kind talent heeft. Ook de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Daarom strijden zij voor een maatschappij waarin achtergrond niet bepalend is voor de toekomst. Een Nederland waarin ieder kind evenveel kansen krijgt. Met het bedrijfsleven en onderwijs geeft JINC deze kinderen de kans om te groeien en daarmee kans op een betere toekomst. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren 200 kinderen hoe het is om de baas te zijn. Zij doen een waardevol contact op voor het leven en zien van binnenuit hoe een bedrijf werkt. Een ‘super bliksemstage’ waarmee de bazen van Nederland laten zien hoe belangrijk het is om te investeren in ál het talent van morgen.

• Bazen van de SWKGroep Van Brienenoordschool samen met de kinderraad