VACATURE: Lid Raad van Advies Van Brienenoordschool
In de Rotterdamse wijk Oud-IJsselmonde vindt u de Van Brienenoordschool. Deze onafhankelijke school is in 1990 ontstaan uit een fusie tussen een protestants-christelijke en openbare basisschool. Sindsdien is er sprake van een samenwerkingsschool tussen beide richtingen. De school biedt een prettige en veilige leeromgeving en heeft als kenwaarden betrouwbaarheid, eigenheid, kwaliteit en plezier.

De school heeft twee locaties die op een steenworp afstand van elkaar liggen. En biedt onderdak aan ongeveer 400 leerlingen en 40 personeelsleden.

De Van Brienenoordschool is onderdeel van de SWKGroep. Een stichting die zich bezighoudt met het ontwikkelen van kinderen, jongeren en volwassenen door middel van onderwijs, kinderopvang, jeugdhulpverlening en buurtwerk. De Van Brienenoordschool is de enige school binnen de SWKGroep. 

De Raad van Bestuur van de SWKGroep stuurt de directie van de Van Brienenoordschool aan. Zij vindt het belangrijk om samen met de directie van de school verbinding te hebben met de directe maatschappelijke omgeving van de school en in contact te staan met ouders en anderen met deskundigheid op het gebied van onderwijs en school. Daarom is er een Raad van Advies ingesteld. 

Taken leden Raad van Advies

De Raad van Advies geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de directie van de school en de Raad van Bestuur op de domeinen onderwijs en identiteit, personeel en organisatie, gebouw, financiën, communicatie en kwaliteit. 

Van de leden van de Raad van Advies wordt onder andere verwacht dat zij:
  • aansluiting hebben bij het bijzondere karakter van de Van Brienenoordschool
  • academisch-, of hbo-denkniveau hebben
  • kritisch zijn kunnen combineren met teamspirit 
  • hun rol in de Raad van Advies kunnen scheiden van een eventuele ouderrol
  • proactief zijn

Bij voorkeur:
  • beschikken kandidaten over adviserende ervaring
  • en/of hebben zij specifieke kennis van beleidszaken die van belang zijn in het onderwijsveld
  • in staat om financiële rapportages te doorgronden

Interesse?

Jonge ouders zijn net zo welkom als mensen die in het onderwijs werken, of hebben gewerkt of hun sporen hebben verdiend in een vergelijkbare rol. Belangrijk om te weten is dat het om een onbetaalde functie gaat. Voor meer informatie over de functie kunt u terecht bij Lonneke Hout, telefoonnummer: 06 – 121 79 464. Meer informatie over de school vindt u op deze website.

Kandidaten wordt verzocht om uiterlijk op 30 november te solliciteren. Dat kan via e-mailadres raadvanadvies.vanbrienenoordschool@swkgroep.nl. De sollicitatie dient te bestaan uit een curriculum vitae en een korte motivatiebrief.