Kinderboekenweek
Ook dit jaar wordt er op onze school volop aandacht geschonken aan de Kinderboekenweek. Afgelopen woensdag hebben we de week feestelijk geopend. Helemaal passend binnen het thema 'reis mee' ontvingen alle kinderen bij de ingang van de school een boarding pass. Hiermee moesten ze inchecken om op 'boekenreis' te gaan. Tijdens de gehele periode zal er regelmatig een 'leesalarm' afgaan. Dat betekent: lezen maar!

Wedstrijd

Naast de aandacht die er natuurlijk geschonken wordt aan alle boeken binnen het thema, is er een wedstrijd. De groepen 1 t/4 maken een knutselopdracht en de groepen 5 t/m 8 schrijven een opstel binnen het thema Reis mee! Op vrijdag 11 oktober worden de winnaars in de groepen bekend gemaakt.

Boekenmarkt

Op donderdag 10 oktober organiseren we van 14.00u tot 14.45u een boekenmarkt. Dit ter afsluiting van de Kinderboekenweek. Een mooie gelegenheid om voor een schappelijk prijsje nieuwe boeken aan te schaffen en oude boeken te verkopen! De kinderen van de groepen 1/2 verkopen onder de begeleiding van hun ouder(s) 'oude' kinderboeken in hun eigen klas aan de Percevalweg. De kinderen uit groep 3 en 4 doen dit onder begeleiding van hun ouder(s) in de centrale hal op de Percevalweg. De kinderen van groep 5 t/m 8 verkopen de boeken zelf in hun eigen klas. De leerkracht zal met de andere kinderen over de boekenmarkt lopen. Daarna wordt alles opgeruimd en mogen alle kinderen, ook die van de groepen 3 en 4, om 15.05 aan de Percevalweg opgehaald worden. De kinderen die graag boeken willen kopen mogen op deze dag wat geld mee naar school nemen. 

Spaaractie Bruna: 'sparen voor je schoolbieb'

Graag vragen wij ook uw aandacht voor de spaaractie van de Bruna. Om samen met scholen, ouders/verzorgers én kinderen het lezen van kinderboeken te stimuleren, organiseren zij een fantastische scholenactie tijdens de Kinderboekenweek: ‘Sparen voor je schoolbieb’. 

Hoe werkt de actie?
  • Als u een kinderboek bij een Bruna-winkel koopt tijdens de actieperiode (2 t/m 3 oktober), dan kunt u de kassabon(nen) bij ons op school inleveren. 
  • Wij leveren de verzamelde kassabonnen in bij de lokale Bruna-winkel. Dit kunnen we doen t/m 15 november 2019. 
  • In ruil voor deze bonnen ontvangen wij een waardebon waarmee wij t/m 15 december voor 20% van het totale kassabonbedrag nieuwe boeken kunnen uitzoeken voor onze schoolbibliotheek. 
Hoe meer ouders meedoen, hoe meer gratis kinderboeken wij mogen uitzoeken! Helpt u ook mee onze schoolbibliotheek een nieuwe impuls te geven?

Media
  • IMG_20191003_161019
  • IMG-20191002-WA0003
  • IMG-20191003-WA0001
  • IMG-20191003-WA0002