De Finals in Ahoy
Weet u het nog? Op 5 april deden we mee aan de Mini finals en behaalden een aantal kinderen de eerste plaats in hun sportonderdeel. Daardoor mochten ze op 27 juni deelnemen aan de Finals in Ahoy!

De (Mini) finals: hoe zat dat ook alweer?

De Mini finals is een toernooi dat het sportbedrijf Rotterdam organiseert. Per deelgebied van Rotterdam is er een toernooi. Voordat het toernooi begint, kiezen de kinderen een sport. Met deze sport gaan zij wedstrijden spelen tegen andere scholen. Win je op dit toernooi, dan ga je naar de Finals in Ahoy. Daar mag je tegen alle scholen van Rotterdam wedstrijden spelen.

De Finals

In de ochtend zijn er 10 kinderen naar Ahoy gegaan. Dewi en Joshua (groep 5) gingen schaken en dammen, Kimi (groep 6) mocht meedoen met 3 onderdelen van atletiek en dan was er nog het floorball team (Dane, Gijs, Dayshaun, Floris, Jamie, Naighel en Yusuf). Onder begeleiding van een aantal enthousiaste ouders gingen ze aan de slag. Hoe het ze verging?
  • Dewi heeft helaas al haar dampartijtjes niet weten te winnen.
  • Joshua heeft 1 schaakpartij gewonnen, maar helaas waren de andere 4 tegenstanders net iets beter.
  • De Floorball jongens verloren hun eerste partijtje. Maar daarna hadden ze de smaak te pakken en wonnen ze de 2 volgende wedstrijden wel.
  • Kimi moest buiten beginnen aan de 60 meter sprint, maar was helaas niet goed genoeg. Het tweede onderdeel was verspringen, ook hier was de 2,46 niet goed genoeg voor een podiumplek. Het laatste onderdeel voor Kimi was kogelstoten. De eerste worp ging helaas naast, maar de tweede worp ging goed! Zo goed zelfs dat hij op de 3de plaats is geëindigd. Om 12.15 mochten we dan ook de prijsuitreiking bijwonen!
In de middag mocht het handbalteam (Lizzy, Elvera, Ashanty, Dijara, Engely en Saralee) naar Ahoy. De meiden doen er hieronder zelf verslag van:

'Op 27 juni is groep 7 naar de Finals gegaan. De deelnemers waren Lizzy, Elvera, Engely, Dijara, Saralee en Ashanty. De eerste wedstrijd hebben wij met 6-1 gewonnen. De tweede en derde wedstrijd verloren. Hiermee zijn wij op de 3e plek geëindigd. Het was een leuke ervaring en de volgende keer beter.'

Wij zijn heel trots op deze kanjers!!
Ouders, bedankt voor het begeleiden van de kinderen.
  • image2
  • image1-2