Koprollend op wereldreis
De Van Brienenoordschool behoort sinds kort tot de SWKGroep. Elk jaar leggen zij vanuit hun pedagogische visie de focus op een thema. De kinderen doen zo nieuwe ervaringen op en ontdekken en ontwikkelen daardoor hun talenten. Van 1 juli 2019 tot en met 31 december 2020 is het thema 'de Wondere Wereld'. De spectaculaire start vond 2 juli plaats, samen met onze kinderen en de kinderen van Kinderopvang BijDeHand, Stichting Groeibriljant en Buurtwerk.

Een bijzonder moment

“We wilden dit nieuwe themajaar graag op een bijzondere manier starten”, vertelt Ad Doorneveld, voorzitter van de raad van bestuur van de SWKGroep. “En omdat de wereld op zijn kop nog wonderlijker is, wilden we het wondere wereldrecord koprollen vestigen”, vervolgt hij. “Uiteraard deed ik zelf ook mee!” 100.000 armen en benen gingen vier keer de lucht in. Ruim 10.000 enthousiaste kinderen en jongeren en 2100 medewerkers, van pedagogisch medewerker, buurtwerker, leerkracht tot de directeur rolden zo met elkaar de wondere wereld in en vestigden hiermee het wondere wereldrecord koprollen. Er werden er in totaal maar liefst 50.000 gemaakt!

Wondere wereld

Kinderen verwonderen zich over alles om zich heen. Van al het moois dat de aarde te bieden heeft, tot de vele verschillende wereldculturen en tradities. Samen vele sporten spelen en ontdekken hoe je slim online bent. Beleven, verrassen en je verwonderen staan centraal in het nieuwe themajaar van de SWKGroep. Via de subthema’s onze aarde, ons thuis, onze sport en ons wereldwijde web worden onze kinderen meegenomen op wereldreis naar de wondere wereld. Zo doen zij nieuwe ervaringen op en ontdekken en ontwikkelen zij zich.

Iedereen is welkom

Alle kinderen zijn welkom in de Wondere Wereld. Er is een Wondere Wereld ideeënboek ontwikkeld. Een boek vol activiteiten, pedagogische kennis en leuke tips. Het is voor iedereen gratis te downloaden via www.swkgroep.nl. Op de website leukekinderactiviteiten.nl zijn gratis uitdagende en wonderlijke kinderactiviteiten te vinden. Hiermee krijgen alle kinderen de kans om zich op een leuke manier te ontwikkelen.

• Wondere Wereldrecord Koprollen_01
  • Wondere Wereldrecord Koprollen_02