BMX clinic tijdens de gymles
Afgelopen dinsdag kregen de groepen 5 t/m 8 BMX les. In plaats van naar de gymzaal, mochten ze daarvoor naar de skatebaan waar twee instructeurs van de BMX Fietsschool hen opwachtten. De leerlingen werden verdeeld in twee kleine groepen. Eén groep ging fietsen en de andere groep leerde hoe ze een band moeten plakken. Erg handig!

Het fietsen

Alle fietsers kregen een helm en een BMX fiets te leen. Eerst moesten ze een rondje over de skatebaan fietsen zonder de obstakels te gebruiken. Het ging erom dat je leerde om je hand bij de rem te houden. Tijdens het fietsen mochten zij niet gaan zitten op het zadel, maar moesten zij blijven staan. Iedereen deed dit heel erg goed!
Toen iedereen dit onder de knie had, kregen ze een volgende opdracht. Bij de bochten moesten ze de trappers gelijk zetten en vervolgens met gestrekte benen (dus niet meer trappen) door de bocht, zodat er geen trapper op de grond kwam. Ook dit konden ze allemaal.
Als laatste opdracht mochten de kinderen over een heuveltje. Blijven trappen totdat je boven was en daarna met de gestrekte benen van de vorige oefening naar beneden.

Banden plakken

Bij het banden plakken leerden de kinderen hoe ze de buitenband los moeten krijgen en hoe de binnenband eruit gehaald moet worden. Daarna werd er gevraagd hoe je een lek in je band kan vinden. De meeste kinderen wisten dat je dan de band in het water kan houden, want dan zie je dat er bubbels omhoog komen bij het lek. Maar je kan ook goed luisteren, want je hoort dan dat er lucht ontsnapt. Na het vinden van het lek moesten ze kiezen uit 3 spulletjes: schuurpapier, lijm en een plakker. Nadat ze dit hadden gedaan, mochten de banden er weer op en moest de band opgepompt worden. Het lek was dicht!

Het was een super dag en de kinderen hebben heel goed meegedaan!
  • bmx-1
  • bmx-2