Op tijd beginnen
Het valt ons de laatste tijd steeds vaker op dat veel kinderen te laat komen waardoor groepen regelmatig te laat starten. Wij willen u dan ook vriendelijk doch dringend verzoeken om ervoor te zorgen dat de kinderen voor de tweede bel in de klas zitten. Op de Koninginneweg gaan de deuren om 8.15 uur open en gaat de tweede bel om 8.25 uur. Op de Percevalweg gaan de deuren om 8.25 uur open en gaat de tweede bel om 8.35 uur.

Te laat komen is 'naar'
Wij merken dat kinderen het heel naar vinden als ze te laat in de klas komen en daarmee de lessen voor de andere kinderen verstoren. Daarbij komt dat kinderen die regelmatig te laat komen ook belangrijke lestijd missen.

Geoorloofd en ongeoorloofd verzuim

Naast dat het vervelend is om te laat te komen, is er ook nog een wettelijk aspect. De leerplichtwet ziet te laat komen namelijk als ongeoorloofd verzuim. Hiervan is sprake als een kind na het begin van de lessen (dus na de tweede bel) de klas in komt zonder dat wij hiervan door de ouders vooraf op de hoogte zijn gesteld. Heeft u ons van tevoren op de hoogte gesteld van bijvoorbeeld een doktersbezoek? Dan is er sprake van geoorloofd verlof en dus niet van te laat komen.

Helpt u mee aan een fijne sfeer voor de kinderen?

Als iedereen op tijd komt, draagt dit bij aan een fijne sfeer in de klas. Niemand hoeft zich naar te voelen en de dag kan in alle rust beginnen. Wij (en de kinderen!) hopen dan ook op uw medewerking.