Tweede week thuisonderwijs!
Beste ouders en lieve leerlingen,

Complimenten voor jullie

Wat zijn jullie toch hard aan het werk thuis en wat krijgen de juffen een hoop leuke foto's en filmpjes toegestuurd! In deze nieuwsbrief kun je zien wat je klasgenootjes allemaal uitspoken thuis. Zo kregen de kinderen van groep 4B een kaartje van de juffen. Zijn veel kinderen creatief met buiten spelen. Wordt er ontzettend hard gewerkt op de computer en op papier. Gebruiken kinderen van alles in huis om een les te maken en meten ze bijvoorbeeld spullen in hun huis op. En wordt er lekker bewogen tussendoor. Ga zo door!

Kleine dierenweetjes encyclopedie

In deze bijzondere tijd hebben onze Lab-leden ook niet stil gezeten. In het Lab waren ze gestart met het nieuwe thema ‘Animalia’, het dierenrijk. De opdracht die ze in het Lab uitvoeren, het ontwerpen van een speciale dierentuin, ligt nu even stil. Maar om wel bezig te blijven met het onderzoek, hebben de leden ieder voor zich thuis een dier onderzocht en een paar interessante feitjes over ze verzameld. Zo kan iedereen van school hierover meelezen: onze eigen kleine dierenweetjes encyclopedie. Download hem hier. Alle Lab-leden en juf Jacqueline wensen jullie veel (voor)leesplezier toe!

Inspiratie

Ook overblijfjuf Annemieke zit niet stil. Ze is haar eigen Facebookpagina gestart vol inspirerende knutselideeën. Het is zeker de moeite waard om haar pagina te bezoeken: https://www.facebook.com/groups/238625177537720/

Wilt u ook een foto insturen?

Doe er dan een kort tekstje bij, zodat we weten wie er aan het werk is en wat er gedaan wordt. Bij elke foto kunnen we ongeveer 140 tekens (incl. spaties kwijt). Het vroegere Twitter-maximum. Filmpjes zijn ook welkom. Zorg er dan wel voor dat ze al op Youtube of Vimeo geplaatst zijn, dan kunnen wij de link delen.

Heeft u iets anders te delen? Meer woorden nodig? Natuurlijk ontvangen we ook dat graag. U kunt alles insturen via y.wennekes@vanbrienenoordschool.nl of e.v.eekelen@vanbrienenoordschool.nl en via de leerkracht van uw kind. We zien uit naar al uw bijdragen.

Met hartelijke groet,

Het team van de Van Brienenoordschool
  • Trever (1/2A) en zijn zusje maken een prachtig kunstwerk op de ramen!
  • Daylisa (3B), Faylina (1/2A) en Jaymilo (1/2B) hebben niet stilgezeten. De ramen in huis zijn omgetoverd tot een ware Picasso!
  • Basim uit groep 1/2A speelt bingo met zijn broertje. Wat een geweldige manier om de cijfersymbolen te onthouden!
  • Fien uit groep 5B zit niet stil en bewijst dat je óók voor de tv kunt sporten met Just Dance!
  • Davy uit groep 1/2C kreeg van de juf de opdracht om zoveel mogelijk voorwerpen te verzamelen met de letter "b". Knap gedaan, Davy!
  • Samen huiswerk maken is veel leuker!
  • Ook zonder de gymjuf beweegt Fien volop!
  • Gijs uit groep 7A haalt na het maken van zijn huiswerk graag een frisse neus.
  • Kenan uit groep 1/2C is de letters volop aan het oefenen.
  • Daarnaast verft hij ook graag schilderijen en kliedert hij er op los.
  • Djesmay (1/2C) heeft ook veel woorden met de "b" gevonden. Knap gedaan!
  • Kimi uit groep 7B heeft de Facebookpagina van Crea Annemieke bezocht. En dit is het prachtige resultaat van zijn knutselwerkje!
  • Eva uit groep 4B is fanatiek aan het meten en wegen met de snoepjesfabriek.
  • Ook volgt ze de lessen van Freek Vonk. Les 1: hangen als een luiaard. Nou Eva, dat gaat al goed!
  • Pim uit groep 1/2D maakt een planeet van papier-maché.
  • Ook werkt Pim hard in het werkboekje dat hij heeft meegekregen.
  • Tess uit groep 1/2A is blij dat het weer lente is. Samen met haar broertjes plant ze de zaadjes.
  • Thijs uit groep 1/2A experimenteert met het maken van bubbels!
  • Nathan (3A) en Haley (1/2C) hebben wel een hele bijzondere en lieve boodschap voor de meesters en juffen! En daar zijn we maar wat blij mee!
  • Pranav uit groep 3A is super goed bezig in Gynzy Kids!
  • Luca uit groep 6A leest op een wel heel bijzondere manier: staand op zijn stoel.
  • Lucas uit groep 6A is zijn spierballen goed aan het trainen!
  • Ook Mink uit groep 6A heeft een alternatief op het gewoon lezen bedacht: staand op één been.
  • Roos uit groep 1/2C heeft wel iets heel bijzonders geknutseld. Voor alle mensen in het bejaardentehuis heeft ze een kaartje geschreven.
  • Noëlle uit groep 6B laat ons zien wat "chill lezen" is!
  • Zoëy uit groep 4A is haar huiswerk van schrijven aan het maken. Onder het genot van een heerlijk kopje thee.
  • Ook heeft Roos heerlijke paaseitjes ingepakt. Morgen gaat ze iedereen blij maken. Lief hoor, Roos!
  • Finn (groep 3B) oefent in zijn werkboekje het herhaald optellen.
  • Liv uit groep 3B geeft alle woordstukjes de goede kleur en maakt zo een prachtige kleurplaat!
  • Tisha uit groep 3B werkt met veel plezier aan de opdrachten van Gynzy Kids!
  • Annabel uit groep 6B heeft de speakers gemaakt van de dagvraag 3!
  • Ook heeft Annabel de tuin versierd met een mooi kunstwerk van krijt!
  • Erina uit groep 5B werkt hard aan haar huiswerk.
  • Frederique uit groep 4B heeft de tuin gepimpt met een mozaïek van krijt!
  • Joshua uit groep 6B heeft aangenaam gezelschap tijdens het maken van zijn huiswerk.
  • Kyara (6B) maakt haar huiswerk liggend. Ook weleens lekker.
  • Maud (4B) meet haar eigen foto op en is zo bezig met meten/meetkunde.
  • Olivia (4B) heeft lekker met stoepkrijt gespeeld!
  • Rayan (6B) werkt hard achter de computer.
  • Sajra (4B) is wel heel erg blij met de post van haar juffen!
  • Yasmine (6B) ligt lekker te lezen.