Sportief bezig zijn tijdens het overblijven?

Groepen 5 t/m 8

Voor kinderen van de groepen 5 t/m 8 die sportief bezig willen zijn tijdens het overblijven, is sinds maandag 6 mei buitenspelmedewerker Daniel aanwezig. Hij komt van 'Sporttalent' en is een maand op proef elke dag aanwezig om een half uur sportactiviteit te geven op het schoolplein of het Graze Weitje. De eerste week is er al enthousiast meegedaan.

De groepen 5 en 5/6 sporten samen en de groepen 6, 7 en 8 ook. De sporten die gegeven worden, zijn voetbal, trefbal, 'iemand is hem-niemand is hem' en hockey. Meedoen is vrijwillig. Wie niet mee wil sporten, blijft buiten over met de eigen overblijfmedewerkster. Bij slecht weer is er een binnenprogramma.

Sporttalent is de grondlegger van een sportief pauzeprogramma waarbij naast speelplezier ook structuur en leeropbrengsten een belangrijke rol spelen. Ze werken met enthousiaste professionals uit de buurt. U kunt hier meer over ze lezen.

Groepen 1 t/m 4

De kleuters en de kinderen van de groepen 3 en 4 kunnen zich sportief uitleven bij de lessen van Dance juf Renate, van Danceschool IJsselmonde. Op maandag is zij op de Koninginneweg voor de groepen 3 en 4 en op dinsdag en donderdag geeft zij Dance-les en spelletjes in de speelzaal voor de kleuters.

Ook onze overblijfmedewerksters zijn regelmatig in de speelzaal of op het plein bezig met sportieve spelletjes met de kinderen. En we hebben leuk speelmateriaal. Willen kinderen graag iets creatiefs doen? Dan heeft onze crea-juf Annemieke veel leuke ideeën die de kinderen kunnen maken tussen de middag.

Genoeg te doen dus tijdens de overblijf! Zo kunnen de kinderen tussen de lesuren door echt even helemaal ontspannen.