Succes bij het schoolvoetbaltoernooi 5/6
Afgelopen woensdag deden 13 van onze jongens uit de groepen 5 en 6 mee met het schoolvoetbaltoernooi. Er werd gevoetbald bij Spartaan ’20, waar ze speelden tegen andere groepen 5 en 6 van verschillende scholen.

Onder begeleiding van de vader van Dion en juf Femke moesten ze vier wedstrijden spelen. Eéntje hadden ze van tevoren al gewonnen, omdat een team niet kwam opdagen. Maar de andere drie moest er toch echt gewerkt worden!

Met veel samenspel en goede coaching wisten de jongens de eerste wedstrijd te winnen. Altijd fijn zo'n succesvol begin! Maar de tweede wedstrijd ging moeilijker. De tegenstander speelde goed en het kwam bij beide teams niet tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook in gelijkspel. En toen kwam de laatste wedstrijd. Er werd ontzettend goed samengespeeld. De kinderen wisten op de juiste momenten over te spelen en ook heel goed samen te verdedigen. Het bracht ze uiteindelijk de welverdiende winst.

Na afloop werd het nog even flink spannend. Of we door zouden gaan naar de halve finale was namelijk afhankelijk van het doelpuntensaldo en we moesten wachten totdat er een andere wedstrijd was uitgespeeld. Gelukkig kwam na een kwartier al het verlossende antwoord: we zijn door!!!

De jongens van het team hebben het super goed gedaan, mede dankzij het goede coachen van de vader van Dion. Op woensdag 3 april zullen we de halve finale spelen. We zien er naar uit!